La balul caritabil de Halloween s-au donat 500.000 de euro

Aseara a avut loc la Palatul Parlamentului cea de-a sasea editie a Balului de caritate de Halloween, unde s-au strans din donatii peste 500.000 de euro, informeaza Eveninetul Zilei.

Maria Gheorghiu, co-fondator si director executiv al Asociatiei Ovidiu Rom, organizatorul evenimentului, a declarat inainte de incheierea evenimentului, ca “prin bunavointa persoanelor particulare si din donatiile facute de reprezentantii unor societati comerciale si ai unor banci din Romania, am strans suma necesara pentru sustinerea la gradinita, timp de un an, a 1.200 de copii.”Nicolas Cage a fost invitatul de onoare al serii.

El se afla in Romania, alaturi de sotia si de fiul sau, pentru a filma pelicula “Ghost Rider 2 – the Spirit of Vengeance”. Cage a declarat aseara ca “educatia copiilor nu este o problema exclusiva a Romaniei, este o problema internationala, foarte multe tari confruntandu-se cu aceasta problema. Pentru mine este o placere sa vad aici atat de multi oameni care se preocupa de o problema atat de importanta. Sunt bucuros sa vad ca atat de multe persoane individuale isi dedica viata pentru imbunatatirea viitorului acestor copii defavorizati“.

Leslie Hawke, presedinte si co-fondator al Asociatiei Ovidiu Rom, a multumit tuturor celor care au participat la balul de Halloween.

La eveniment a fost prezent si ministrul roman de externe, Teodor Baconschi, care a declarat ca, prin prezenta sa, doreste sa atraga atentia ca educatia este metoda de a elimina segregarea si cetatenii defavorizati. “Ministerul de Externe co-prezideaza aceasta gala pentru prima data ca sa dam un semnal clar ca toata lumea poate face ceva pentru ca romii sa fie integrati in societatea noastra si in Europa. Este un efort de durata, dar am dorit ca prin prezenta mea la acest eveniment sa transmit un semnal foarte puternic despre necesitatea ca guvernele, ONG-urilor, biserica, societatea civila in general, sa aiba constiinta acestei probleme“, a declarat Teodor Baconschi, citat de Agerpres.

La balul caritabil de Halloween au mai participat ambasadorul Italiei la Bucuresti, Mario Cospito, regizorul Cristian Mungiu, Margareta Paslaru, Monica Barladeanu, Marcel Pavel, Ducu Bertzi, Andreea Esca si Amalia Enache.

La prima editie a evenimentului, in 2005, la prima editie a balului caritabil de Halloween, actorul Ethan Hawke, fiul lui Leslie Hawke, a fost primul star international invitat. La editia de anul trecut s-au strans din donatii 372.000 de euro.