5 greseli pe care le faci la prima ora a diminetii!

Chiar de la prima ora a diminetii, trebuie sa ne gandim la sanatatea noastra psihica si fizica. Iata care sunt cele 5 greseli pe care le faci inca de la prima ora a diminetii!

Lumina solara

In prima parte a zilei este recomandat sa te expui la lumina naturala a soarelui. Foarte multe persoane care locuiesc in apartamente si stau cu jaluzelele trase se expun prea putin la soare de dimineata.

Un studiu efectuat la Northwestern University arata ca acest lucru afecteaza indicele de masa corporala, in sensul ca aceste persoane pot suferi de obezitate sau pot avea o greutate mai mare decat cea normala. Expunerea la soare in timpul diminetii ajuta la reglarea ceasului biologic natural al organismului si la reglarea nivelului de energie, a apetitului si metabolismului.

Asadar, specialistii ne recomanda expunerea la lumina solara, in fiecare dimineata, pentru 20-30 de minute.

Hidratarea

HIdratarea la primele ore ale diminetii este foarte importanta pentru restul zilei. Un nivel scazut de hidratare duce la o dispozitie proasta, stare de confuzie si oboseala. Este bine sa-ti incepi ziua cu un pahar de apa pe stomacul gol.

Proteine

Dimineata, organismul tau are nevoie de proteine, care iti dau energie pentru intreaga zi. Cercetatorii au descoperit faptul ca persoanele care consumau dimineata proteine aveau o rata de sinteza a proteinelor musculare cu 25% mai mare decat persoanele care consumau proteine seara, la cina. Asadar, incepe-ti ziua cu oua si cu o portie de 30-40 gr carne.

Stresul

Stresul ne afecteaza intreaga viata, incepand de dimineata. Lasa gandurile negre si stresul deoparte in primele ore ale diminetii si nu te mai gandi la problemele de serviciu pana ajungi la birou. Incearca sa te relaxezi, ascultand muzica preferata sau vizionand o emisiune tv care sa te binedispuna inainte de a pleca la serviciu.

Exercitii fizice

Exercitiile fizice nu sunt recomandate pe stomacul gol, la prima ora a diminetii. Specialistii sunt de parere ca sportul pe stomacul gol iti va crea o stare neplacuta, irascibilitate si confuzie. Inainte de orice exercitiu fizic, trebuie sa ai un mic dejun consistent si sanatos.