Vizitati frumoasele insule Ang Thong din Thailanda

Aceste insule formeaza unul dintre parcurile nationale din Thailanda, insule de o frumusete enorma, dar, mai ales, de o mare bogatie naturala, atat la suprafata, cat si subacvatice.

Daca doriti sa cunoasteti un adevarat paradis, vizitati insulele Ang Thong. Acest arhipelag, format din 42 de insule, este situat in Golful Thailandei si ofera o experienta impresionanta. De fapt, este unul dintre parcurile nationale ale tarii.

Sunt insule virgine, cu o bogatie naturala spectaculoasa, atat in ​​flora si fauna de la suprafata, cat si in partea maritima. Aici va puteti odihni pe plajele virgine, puteti face scufundari si chiar dormi pe insula principala care formeaza parcul. Ce asteptati pentru a va planifica calatoria in Insulele Ang Thong?

Cum sa ajungi in Insulele Ang Thong

Parcul marin Ang Thong este un loc in care nu poti construi. In acest fel, se mentine marea sa bogatie naturala si i se permite sa continue asa si pe viitor. Cu toate acestea, aceasta masura are repercusiunile ei in aspectul turistic.

Deoarece nu exista infrastructuri, vizitele pe aceste insule dureaza de obicei o jumatate de zi. In cel mai bun caz, dormitul in corturi este permis in partea principala a parcului, dar acest lucru face dificil pentru multi oameni sa se apropie de acest mediu.

Pentru a vizita insulele Ang Thong, poti merge cu un pescar care accepta sa te duca acolo. Cu toate acestea,  cea mai buna optiune este sa va inscrieti la una dintre vizitele turistice organizate de diferite companii. Lucrul comun este sa provina din insulele mari din Golful Thailandei, precum Koh Samui sau Koh Phangan.

Ce sa faci in parcul maritim

Daca vrei sa cunosti acest mediu natural si sa evadezi din cel mai clasic turism, aceasta este una dintre cele mai bune posibilitati. Vizita insulelor Ang Thong va va permite sa traiti o experienta de neuitat. Si te poti bucura de el in doua moduri diferite.

Pe de o parte, puteti face un tur cu barca cu ghid. Daca esti multumit sa apreciezi imprejurimile paradisiace cu ochiul liber, o optiune buna este sa te alaturi unuia dintre tururile care se desfasoara de pe barci. Deci se pot vedea de aproape, dar dinspre mare, cele mai importante insule ale arhipelagului.

Daca doriti sa experimentati din plin vizita in parcul maritim, puteti opta pentru excursii organizate cu activitati. Va puteti scufunda in apele cristaline si puteti vedea fundul marii spectaculos. Ape fara gunoi care, din pacate, dauneaza mediilor in care fiinta umana are mai multa prezenta.

Fiind un mediu protejat, in acest parc nu veti avea nicio problema sa descoperiti coralii marini exotici si speciile de animale care traiesc in aceasta parte a Oceanului Pacific.

Pe de alta parte, in aceste excursii organizate vei putea cunoaste cateva dintre insule si vei avea un moment de plimbare prin plajele de film. De fapt, majoritatea tururilor includ mancare pe nisip si la cativa metri de apa.

Este posibil sa dormi pe Insulele Ang Thong?

Poate visezi sa petreci o noapte pe o insula paradisiaca, un loc in care omul nu a intervenit. Ei bine, trebuie sa stiti ca parcul maritim va ofera aceasta posibilitate. Pe Koh Wua Talap, principala insula Ang Thong, turistilor li se permite sa petreaca noaptea pe ea.

Dar nu se poate face liber. Trebuie facut prin inchirierea de corturi care sunt solicitate de la Departamentul Parcurilor Nationale din Thailanda.

Vederi incredibile

Daca ceea ce cauti este fotografia perfecta, sau pur si simplu sa te bucuri de o priveliste panoramica pe care nu o vei uita niciodata, poti accesa cele mai inalte puncte ale unora dintre insule. In excursiile cu ghid puteti alege sa faceti plaja pe nisipurile albe ale plajelor paradisiace sau sa faceti traseul spre interior.

Daca optezi pentru a doua varianta,  in unele momente urcarea este complicata. Trebuie amintit ca toate insulele raman virgine fara interventia omului. Putini sunt insa cei care renunta, pentru ca premiul final este unic.

Din punctele de belvedere de pe varful insulelor se vede o parte din arhipelag si apele de o culoare intre albastru si verde pe care le cunosteai doar din carti postale. O amintire imbatabila a vizitei tale pe aceste insule Ang Thong, una dintre numeroasele comori pe care le ascunde Thailanda.