Cunoasteti cele mai faimoase castele si podgorii din Bordeaux

Bordeaux este cunoscut pentru vinurile bune care sunt produse in regiune. O sa trecem prin el cautand locuri fermecatoare unde, in plus, se produc unele dintre cele mai bune vinuri din zona.

Pentru iubitorii de calatorii in interior si pentru cei care apreciaza arta, istoria si gastronomia, aceasta este o excursie cu totul speciala. Vom descoperi cele mai faimoase castele si podgorii din Bordeaux, in Franta. Pregateste-te sa descoperi locuri incredibile si sa stii de ce este interesant sa organizezi o excursie ca aceasta.

Atractiile din Bordeaux

Bordeaux este unul dintre cele mai importante orase din tara. In principal din cauza istoriei pe care o ascunde in spatele fundatiilor si pe strazile sale. De asemenea pentru frumusetea regiunii a carei capitala este si pentru cultura si traditiile care se pastreaza aici.

Este numit uneori „micul Paris” si in fiecare an primeste mii de turisti din toata lumea. Multi, pe langa istoria sa, se lasa dusi de o alta mare atractie a Bordeauxului: vinul! Dar unde sunt cele mai faimoase castele si podgorii din Bordeaux ?

Cele mai faimoase castele si podgorii din Bordeaux

In caz ca nu stiai, in zona Bordeaux a inceput productia de vin in castele. In imprejurimile sale se gasesc majoritatea zonelor de cultivare. In total, in regiune exista peste 12.000 de hectare de podgorii.

Datorita lor, in fiecare an se produc aproximativ 700 de milioane de sticle de vin. Calitatea sa mare inseamna ca vinul Bordeaux este considerat unul dintre cele mai delicioase din lume. Acum vom cunoaste cateva dintre locurile in care se cultiva strugurii si se fac vinurile.

1. Castelul Pape Clement

Se remarca printre cele mai cunoscute castele si podgorii din Bordeaux. O proprietate istorica cu o cladire frumoasa in stil gotic, inconjurata de gradini si vita de vie. Numele ei se datoreaza Papei Clement al V-lea, care a fost Arhiepiscop de Bordeaux si proprietar al podgoriilor.

Acest castel este situat in regiunea Pessac. Originile sale dateaza din secolul al XVII-lea si este inconjurat de treizeci de hectare de vii. Evident, nu este un castel imens si maiestuos, deoarece functia lui era diferita. Cu toate acestea, fiecare detaliu al constructiei sale a fost proiectat cu atentie.

2. Castelul Beychevelle

Este un castel construit in secolul al XVI-lea, apartinand municipiului Saint-Julien-Beychevelle. Este un alt dintre cele mai cunoscute castele si podgorii din Bordeaux si unul dintre cele mai populare, datorita vinului pe care il produce inca din secolul al XVIII-lea. In prezent apartine unei companii japoneze.

Ceea ce face acest castel mai special este faptul ca este inconjurat de o gradina botanica inspirata de Versailles. Ideal pentru o plimbare in timpul vizitei dumneavoastra. In imprejurimile sale va puteti bucura de un total de 90 de hectare de podgorii si specii de plante unice: sequoia, artari, ciresi, nuci.

3. Castelul Lagrange

Este foarte aproape de castelul anterior. Dar este mult mai extins, deoarece are un total de 120 de hectare de vie. Aspectul sau simplu si inconjurat de natura, fara indoiala, il vei iubi.

Este posibil una dintre opririle care va incanta cel mai mult palatul, desi nu uitati: vinurile franceze sunt de calitate! Prin urmare, pretul sau poate fi uneori oarecum ridicat. Ca si in cazul castelului anterior, Lagranje este in mainile unei companii japoneze.

Ruta vinului Bordeaux

Pe langa faptul ca va aratam cele mai cunoscute castele si podgorii din Bordeaux, vrem sa va oferim cateva sfaturi. Este interesant sa vizitati toate aceste locuri, dar daca sunteti interesat sa degustati un vin bun, va sfatuim sa vizitati cramele. In Bordeaux aveti nenumarate optiuni disponibile.

Desigur, fiind de dimensiuni mici, este indicat sa faceti o programare din timp. Nu conteaza daca este o crama sau un castel: sunt mai mici si din cauza cererii calatorilor, este greu sa gasesti un loc. In cele din urma, va sfatuim sa includeti o vizita la pivnitele castelului Margaux pe traseul vinului. Nu o sa regreti!

Si aici se incheie traseul nostru prin cele mai cunoscute castele si podgorii din Bordeaux. Ca si in Franta, si in Spania exista o productie excelenta de vin si aveti o gama larga de podgorii de vizitat. Pregateste-te sa descoperi diferite locuri, in timp ce te delectezi cu cele mai bune arome. Este cel mai bun!