Relatiile complicate. Semne de luat in considerare

 Relatiile complicate va pot afecta sanatatea si bunastarea mentala. Descoperiti cativa pasi pentru gestionarea relatiilor dificile cu prietenii, membrii familiei si altii oameni apropiati.

Ce este o relatie complicata?

O relatie complicate formata pe site-uri precum matrimonialepublic.com descrie un parteneriat in care oamenii au asteptari si granite diferite. Relatiile complicate rezulta din lipsa unei comunicari eficiente intre prieteni, membri ai familiei sau alte persoane. Relatiile cu „zonele gri” cum ar fi semnalele mixte, validarea limitata si statutul de relatii nedefinite sunt complicate, deoarece partenerii nu au un set comun de valori si obiective.

Indicatiile comune ale unei relatii complicate includ:

1. Dificultate pentru a-ti arata adevaratul sine: intr-o relatie sigura, toti cei implicati se simt in siguranta pentru a-si arata personalitatea si sentimentele autentice. Deoarece relatiile complicate evita comunicarea deschisa, unii parteneri sau prieteni s-ar putea lupta sa-si exprime deschis nevoile si dorintele.

2. Lipsa de angajament: Credinciosia fata de un alt prieten sau membru al familiei creeaza un sentiment de securitate pentru ambele persoane din relatie. Lipsa de angajament este un semn definitoriu al unei relatii complicate. Incapacitatea de a eticheta o relatie romantica, ca in situatia unui prieten cu beneficii sau de a ramane loial unei prietenii are ca rezultat o zona cenusie, o caracteristica cheie a relatiilor complicate.

3. Modele de comportament negativ: Limitele vagi sunt o caracteristica a relatiilor complicate si toxice care adesea provoaca modele negative de comportament. Intrucat relatiile complicate au termeni ambiguu, este mai usor sa depasiti limitele si sa creati cicluri negative. Modelele de comportament negative comune includ gelozie extrema, comunicare limitata si supradependenta asupra unui partener, prieten sau parinte.

4. Intalniri secrete: Un semn comun al unei relatii romantice complicate este intalnirea secreta. Atunci cand altii isi ascund relatia, granitele si asteptarile nu au o baza puternica. Ascunderea relatiei tale poate provoca, de asemenea, sentimente de insecuritate si anxietate in partenerul tau, precum si sa impiedice relatia sa avanseze. Daca inca nu ai un partener atunci site-uri de matrimoniale Alba iti pot fi de folos.

Impactul relatiilor complicate

Relatiile complicate va pot afecta negativ bunastarea emotionala. Confuzarea granitelor si a obiectivelor contrastante pot duce la sentimente de anxietate si indoiala de sine. De asemenea, s-ar putea sa va simtiti blocati intr-o rutina, deoarece aceste tipuri de relatii vagi si provocatoare nu au aspiratii clare pentru viitor.

Cum sa navigati intr-o relatie complicata

Luati in considerare acesti pasi pentru navigarea unei relatii complicate:

1. Comunica-ti nevoile. Initiati o conversatie pentru a exprima ceea ce aveti nevoie din relatie. Mentineti un ton ferm, dar respectuos si oferiti oportunitati partenerului, prietenului sau membrului familiei dvs. de a-si impartasi si gandurile. Cand comunicati in mod deschis nevoile dvs., va ajuta sa definiti zonele cenusii din relatia dvs. si sa preveniti aparitia confuziei.

2. Luati in considerare ajutorul profesional. Pentru sfaturi despre relatii cu privire la viata dvs. profesionala si amoroasa, luati in considerare cautarea de indrumare de la un terapeut. Prin identificarea punctelor forte si a punctelor slabe in relatiile dvs., un terapeut prezinta metode pentru imbunatatirea interactiunilor dvs. cu prietenii, partenerii si membrii familiei.

3. Stabiliti granite clare. Relatiile sanatoase au granite explicite care reflecta nevoile ambelor parti si nivelurile de confort. Cand navigati intr-o relatie complicata, abordati zonele gri prin stabilirea limitelor clare. Pentru relatiile romantic de matrimoniale Alba, discutati despre tipul de exclusivitate pe care il asteptati de la partenerul dvs. actual pentru viata dvs. sexuala. In prietenii si relatiile de familie, luati in considerare sa discutati modalitati de promovare a reciprocitatii egale.

4. Incurajeaza un sistem de sprijin puternic. Inconjurati-va cu o comunitate pozitiva. Acesta este un alt pas important in navigarea unei relatii complicate. Dedicati timp relatiilor care va ofera un sens si implinire. Pe masura ce lucrati prin relatia dvs. complicata, apelati la sistemul dvs. de asistenta pentru indrumare.