Reinnoieste-ti corpul cu ceai verde, ghimbir si scortisoara in fiecare zi

Combinatia acestor trei plante medicinale te va reinnoi pe interior si in exterior. Este recomandata in cazurile de exces de greutate, retentie de lichide si probleme cardiovasculare, printre altele.

Am selectat trei plante medicinale care, prin proprietatile lor, sunt foarte benefice pentru prevenirea si tratarea multiplelor boli. In plus, ele ne ofera o cantitate mare de vitamine, minerale si alti nutrienti. Sunt ceai verde, ghimbir si scortisoara.

In acest articol va explicam beneficiile incredibile ale consumului zilnic de infuzii din aceste trei plante. Aceasta combinatie vindecatoare te va reinnoi in interior si in exterior si o vei gasi si delicioasa.

In ce cazuri este eficient?

Pentru inceput, aceasta perfuzie este recomandata in urmatoarele cazuri:

  • Persoane supraponderale si obeze cu dificultati de a pierde in greutate.
  • Retentie de lichide, clisme, picioare grele, pleoape umflate.
  • Probleme cardiovasculare, niveluri crescute de colesterol si trigliceride.
  • Cazuri de frigiditate si lipsa de libido.
  • Gingivita, carii si alte probleme dentare.
  • Digestie proasta si hiperaciditate gastrica.
  • Diabetul de tip II.
  • Fibromialgie, oboseala cronica, epuizare.
  • Oameni rece.
  • Persoane predispuse la cancer la nivel genetic.

Beneficiile fiecarui ingredient

Ceai verde

In primul rand, ceaiul verde ofera urmatoarele beneficii pentru sanatate:

  • Are efecte antioxidante, astfel incat intarzie imbatranirea celulara.
  • Este un anticancer natural.
  • Accelereaza metabolismul si ajuta la pierderea in greutate.
  • Este stimulant si imbunatateste atentia si concentrarea.
  • Combate retentia de lichide.
  • Imbunatateste sanatatea dintilor si a gingiilor.
  • Amelioreaza unele boli ale pielii, cum ar fi acneea sau psoriazisul.
  • Reduce alergiile.
  • Reduceti stresul.

Ghimbir

Aici evidentiem virtutile vindecatoare ale ghimbirului:

  • Ajuta la prevenirea cancerului ovarian, de prostata si de colon.
  • Imbunatateste digestia.
  • Creste metabolismul.
  • Combate greata si ametelile, de asemenea, cele ale sarcinii.
  • Ofera caldura corpului nostru.
  • Amelioreaza durerea si inflamatia gatului.
  • Imbunatateste circulatia.
  • Combate retentia de lichide.
  • Ajuta la prevenirea infectiilor si creste apararea.
  • Are o functie expectoranta, care ne ajuta sa eliminam mucusul.
  • Amelioreaza migrenele.
  • Calmeaza crampele menstruale.
  • In cele din urma, ne protejeaza sanatatea cardiovasculara.

Scortisoara

In cele din urma, acestea sunt beneficiile scortisoarei:

  • Este stimulant si afrodisiac.
  • Are efecte digestive: reduce aciditatea si flatulenta.
  • Reduce greata si varsaturile.
  • Regleaza nivelul glucozei din sange. Alaturi de stevia, acestea sunt cele mai potrivite doua alimente pentru tratarea naturala a diabetului de tip II.
  • Ofera caldura si energie corpului nostru.
  • Poate ameliora, pe termen lung, bolile articulare si osoase.
  • Are proprietati aperitive (deschide pofta de mancare).
  • Reduce nivelul de colesterol si riscul de boli cardiovasculare.
  • In cele din urma, este un anticoagulant natural puternic.

Cum o pregatim?

Ingrediente

  • 5 pahare de apa (1l)
  • 1 lingurita pudra de ghimbir (4 g)
  • 1 lingurita de scortisoara pudra (4 g)
  • 2 lingurite de ceai verde (6 g)

Elaborare

  • Pentru inceput, aduceti la fiert un litru de apa cu o lingurita de ghimbir si o lingurita de scortisoara, ambele pudrate sau tocate marunt.
  • Apoi, cand au fiert cinci minute, stingeti focul si adaugati doua lingurite de ceai verde.
  • Apoi lasati-l sa se odihneasca timp de cinci minute.
  • Apoi, se strecoara si se pune intr-un borcan sau sticla pentru a o bea in timpul zilei.
  • In cele din urma, il putem lua cald, cald sau rece.

Daca vrem sa o indulcim, o vom face cu stevie daca se poate. In plus, acest indulcitor natural nu are efecte nocive asupra sanatatii noastre, asa cum au zaharul sau indulcitorii artificiali.

Ii vom spori si mai mult efectele daca adaugam sucul de la jumatate de lamaie. Vom lua aceasta infuzie in fiecare zi timp de cel putin o luna pentru a-i observa beneficiile.

Cum o consumam?

Pentru a profita la maximum de orice infuzie cu plante medicinale, cele mai bune momente pentru a o lua sunt:

  • Pe stomacul gol, cu cel putin o jumatate de ora inainte de micul dejun.
  • Intre mese, cu cel putin jumatate de ora inainte.
  • Nu recomandam sa luam aceasta infuzie dupa-amiaza, deoarece datorita efectelor sale diuretice si depurative ne poate determina sa mergem noaptea la baie.

O infuzie de calitate

Pentru a finaliza, este de asemenea foarte important, pentru a spori efectele fiecarei plante, sa alegem ingrediente de cea mai buna calitate:

  • Ceai verde : mai bine daca este organic.
  • Scortisoara: cea mai buna scortisoara este Ceylon si este, de asemenea, cea mai aromata. In cele din urma, ar trebui sa fie intotdeauna bine inchis.
  • Ghimbir: il putem folosi proaspat, radand putin in tigaia in care fierbem apa. In plus, il putem folosi si in pudra, atata timp cat este de calitate, aromat, cu o tenta picant.