Jurnalul – vocea ta intima

Atunci cand simti ca nu ai pe nimeni in jurul tau care sa te inteleaga poti apela cu usurinta la un jurnal intim. Vei descoperi cu placere ca este un bun ascultator si un prieten fidel.

In scurt timp vei simti ca nu este un simplu caiet, el are suflet si personalitate datorita tie. Tu l-ai transformat in cel mai bun prieten al tau si nu renunti la el pentru nimic in lume. Imparti cu el momente de fericire sau cumpene din viata ta. Cele mai ascunse ganduri, cele mai emotionante momente isi gasesc locul in paginile jurnalului.  

Cum ma poate ajuta un jurnal?  

Un jurnal poate fi de mare ajutor atunci cand nu gasesti in jurul tau pe nimeni cu care sa poti vorbi, atunci cand prietenii tai sunt barfitori sau  parintii neintelegatori. Pur si simplu nu le poti impartasi anumite senzatii si intamplari emotionante din viata ta, vrei sa le tii pentru tine. Pentru ca doar tu intelegi semnificatia lor si retraiesti anumite emotii doar citind  randurile din jurnal.

Lasa in el gandurile negre si emotiile negative! O sa observi ca dupa ce termini de scris te vei simti mult mai bine, ca si cum te-ai fi eliberat de o povara. Cearta-te imaginar cu o persoana din viata ta care te-a facut sa suferi, asterne randurile in jurnal si la sfarsit vei simti cum ranchiuna a scazut in intensitate.

Jurnalul te face sa te simti in largul tau, cu el nu trebuie sa te prefaci, nu trebuie sa minti. Cuvintele si ideile curg de la sine. Si cu timpul cine stie, poate vei descoperi ca iti place mult sa scrii si pe viitor vei putea sa faci o cariera din asta. Dar pana atunci o sa observi ca incepi sa te pricepi la cometariile literare pe care le ai de facut la scoala, o sa observi ca efectiv ti-ai imbogatit stilul de relatare. Si asta o sa te ajute mult, mai ales daca nu ai retinut prea multe dintr-o lectie la istorie, de exemplu, si profa v-a pregatit un test surpriza. Putine idei retinute plus cateva propozitii de imbogatire a textului pot impresiona un profesor si vei primi o nota mai mare.