Familia mea este ceea ce face ca totul sa merite

Familia noastra nu se limiteaza la cei de care suntem legati prin sange, ci poate fi si acei prieteni care ne inconjoara si sunt mereu acolo.

Familia mea este ceea ce face ca totul sa merite. Fiecare efort, fiecare renuntare si fiecare pas pe care il fac in viata mea. Acum, am si eu clar ca familia este si oamenii pe care ii aleg pentru ca, uneori, legatura adevarata nu se face de sange, ci de afectiune adevarata.

Cu totii avem foarte clar ca nu este usor sa ne simtim uniti si sa-i iubim pe toti membrii familiei noastre. Am putea spune, aproape ca o metafora, ca am venit in aceasta lume de parca am fi cazut pe un horn. Nimeni nu isi poate alege tatal, mama, fratii.

Prin urmare, cine traieste pe deplin toate aceste relatii intr-un mod pozitiv are o adevarata comoara. Acum, mentinerea unei relatii reci sau complicate cu unele rude nu ne exclude de la a ne crea propria noastra. Cea pe care o ai cu partenerul tau, cu prietenii sau cu animalele de companie.

Eu aleg pe cine sa am in viata mea

Sunt cei care au ideea ca a fi o familie este ceva sacru. O legatura pe care nimeni nu o poate rupe sau, cu atat mai mult, nu o poate asculta. Dar nu este corect. Familia autentica este cea care este conceputa din inima, cea care ofera recunoastere, atentie si loialitate.

Sunt multi oameni care nu au o legatura solida sau fericita cu cei mai apropiati. Fie pentru ca nu impartasesc valori, pentru ca nu au acceptat calea aleasa, fie din orice alt motiv, au decis sa lase un spatiu igienic si necesar pentru a se elibera. Acum, nu din cauza asta ne vom fi pierdut capacitatea de a crea noi relatii pe care le consideram in acelasi mod.

Numim familie orice persoana capabila sa ne favorizeze cresterea personala, emotionala si afectiva.

Prietenii nostri, animalele noastre de companie, sunt si ei familie

Deci cine este familia? Nu trebuie sa fie doar tati, mame, frati, unchi sau bunici. Putem considera familie acei prieteni care ne-au fost mereu alaturi, care ne-au sustinut la fiecare pas si care au incurajat fricile noastre, fericirea tristetii noastre si lumina intunericul nostru.

Familia este orice persoana pe care vrei sa o incluzi nu numai in viata ta, ci si in inima ta. Este un caine, pisica ta, care te linga pe fata, mereu acolo in momentele cele mai oportune. Este  ceva care depaseste sangele si transcende legatura generationala sau radacinile copacilor nostri. Si uneori se intampla ca, avand in vedere trecutul nostru, sa nu avem de ales decat sa cream noi „radacini”, si sa nu ne simtim rau.

Familia mea ofera incurajare existentei mele

Nu exista nimic la fel de semnificativ, complet si satisfacator ca a avea o familie pe care o iubim, in care sa ne simtim bine si sa fim fericiti. A avea parinti care au stiut sa ne creasca este ceva care ne-a oferit siguranta, a avea un partener care ne iubeste si ne respecta ne da radacini, iar a avea copii ne ofera speranta, un viitor. Ne face sa ne simtim complet.

Fara indoiala, toate acestea reprezinta cel mai puternic pilon al vietii noastre, respiratia care ar trebui sa ne dea putere in fiecare zi.

  • O familie fericita si loiala este una care ne permite sa fim noi insine in orice moment. Sunt oameni care nu ne judeca dupa actiunile si modul nostru de a gandi
  • O familie sanatoasa este cea care nu se sufoca, cea care nu are nevoie sa ne controleze si ne ofera propriile spatii pentru a fi noi insine
  • Nu conteaza ca astazi inca nu simti ca nu ai o familie adevarata. Veti gasi alti oameni departe de acel spatiu primar care este familia de sange, unde fara indoiala va veti gasi prieteni, cu noi parteneri.

Acum, pentru a realiza acest lucru trebuie sa parasim zona noastra de confort si sa ne acordam prioritate.

Avem si responsabilitati

Copiii sunt, fara indoiala, adevaratele noastre referinte, aceia pe care trebuie sa-i ingrijim, sa-i ingrijim si sa-i ghidam pentru ca maine sa devina adulti fericiti. A fi o familie presupune, de asemenea, nu numai drepturi, ci si responsabilitati:

  • Trebuie sa avem grija de ei ca parte a noastra. Sunt oamenii pe care i-ai ales, cei care dau cu adevarat sens existentei tale, si nu conteaza daca au doar 4 sau 5, adica limitat la partenerul tau, o mama, un frate si copiii tai.
  • Pe cine iubesti, participa. Pe cine il pretuiesti ca fiind important, asculta, iarta si ingrijeste in fiecare zi. Sunt sigur ca o fac si pentru tine. Viata este prea scurta pentru a ne concentra atentia asupra altor lucruri, asupra grijilor, asupra acumularii de bani sau bunuri materiale.

Viata autentica este inscrisa in oamenii pe care ii iubesti si se bucura in micile detalii cotidiene care dau sens existentei tale. Unde familia ta este intotdeauna protagonista.