De ce este bine sa te recasatoresti dupa un divort

Intrarea într-o relație nouă după ce ați divorțat poate fi atât un nou capitol intimidant, cât și interesant din viața voastră. În timp ce întâlnirile cu oameni noi sunt un lucru placut si incitant, a te recăsători după divorț este o decizie uriașă care necesită multă gândire și considerație. Cu mai multă experiență de viață și o înțelegere reală a modului în care o căsătorie își poate desfășura cursul, probabil că nu veți sări într-un alt angajament pe termen lung cu același entuziasm pe care l-ați avut în trecut – și este în regulă sa fie asa. 

De fapt, experiențele tale unice îți oferă un avantaj de această dată. Poate știți mai multe despre ce fel de relație funcționează pentru dvs. și ce nu. De asemenea, este posibil să aveți o înțelegere mai clară a limitelor dvs. și a nivelului de independență pe care doriți să îl mențineți. Dacă vă gândiți să mai încercați din nou căsătoria, poate doriți să reflectați asupra motivelor pentru care faceți acest lucru. Acum, poti sa vezi aici șase motive pentru a vă recăsători după divorț pentru a vă ajuta să luati o decizie corecta.  

Te-ai indragostit foarte tare

În timp ce sa te îndrăgostești de cineva nou pare un motiv evident pentru a lua în considerare recăsătorirea după divorț, trebuie ca dragostea să reziste testului timpului. Recăsătoriți-vă pentru că dragostea voastră a fost dovedită, a rezistat urcușurilor și coborâșurilor care vin odată cu viața și vă face cu adevărat fericiți. Cu alte cuvinte, testați-l înainte de lua decizia finala. 

Iti doresti acest lucru

Dupa un divort, nu trebuie sa te gandesti la recăsătorire ca la ceva ce „trebuie” să faci pentru securitate financiară sau stabilitate. Trebuie sa te gandesti la asta ca la ceva ce „vrei” să faci pentru că ești îndrăgostit și vrei să îți petreci restul vieții cu cineva. Atunci când poți trăi fericit când ești singur, vei putea trăi fericit ca un cuplu cu cineva pe care îl iubești. Nu vei avea nevoie ca acea persoană să aibă grijă de tine sau de nevoile tale emoționale, dar vei dori să împărtășești viața fericită pe care ai construit-o cu noua ta iubire.  

Ești capabil să dai și să primești

Înainte de a te putea recăsători după divorț, asigură-te că ești capabil să ai grijă nu numai de tine, ci și de cealaltă persoană. Intr-o casnicie armonioasa trebuie sa stii sa oferi pentru a primi. In plus, trebuie sa stii apreciezi ceea ce ti se oferă.

Simți mai mult decât dorinta

Sexul poate fi important pentru tine și pentru relația ta, dar trebuie să existe mai mult decât atractie sexuala si dorinta pentru ca angajamentul pe termen lung să funcționeze. Întrebați-vă cât de confortabil sunteți zilnic cu această persoană. Cât de bine lucrați voi doi atunci cand aveti un conflict? Abilitatea de a rezolva o dispută depășește cu mult capacitatea de a va bucura unul de celălalt în dormitor atunci când vine vorba de a determina cât de reușită va fi o căsătorie .