Iată câteva dintre beneficiile mai puțin știute pe care un consum regulat de carne de vită ți le poate aduce, dincolo de încitarea papilelor gustative!
care prefera să comande, trebuie să recunoaștem faptul că majoritatea meniurilor includ și carne sub diferite forme. Încă din cele mai vechi timpuri, carnea a reprezentat un aliment de bază pentru om, asigurându-i necesarul de nutrienți pentru a putea supraviețui. Multe dintre preparatele pe care le consumăm în prezent conțin carne pentru că reprezintă veritabile delicii. Carnea poate fi gătita într-o varietate de moduri și este de fiecare data un aliment hrănitor și delicios. În acest material însă ne vom îndrepta atenția asupra unui tip de carne specific și anume, carnea de vită, pe care este recomandat să o includem în alimentație ca parte a unui stil de viață echilibrat.
Evitată uneori pentru că pare a fi mai pretențioasă în ceea ce privește gătitul, carnea de vită este considerată cea mai sănătoasă dintre toate tipurile de carne roșie. Carnea de vită este considerată un veritabil deliciu și un timp de carne foarte versatil dacă se ține cont de faptul că poate fi inclusă în fripturi, ciorbe sau burgeri. Un lucru mai puțin știut despre apetisanta carne de vită este acela că înglobează o varietate largă de beneficii, pe care rareori le avem în vedere. Iată câteva dintre beneficiile mai puțin știute pe care un consum regulat de carne de vită ți le poate aduce, dincolo de încitarea papilelor gustative!
În carnea de vită se regăsesc proteine de calitate superioară
Proteinele din carnea de vită sunt de înaltă calitate, ceea ce înseamnă că conțin toți aminoacizii esențiali necesari pentru funcționarea normală a organismului. Acestea sunt esențiale pentru construirea și repararea țesuturilor, precum și pentru producerea de hormoni și enzime. O porție de 100g carne de vită conține aproximativ 26g de proteine, așadar poate fi considerată un aliment indispensabil celor ce doresc să pună masă musulară. Carnea de vită este recunoscută pentru faptul că ajută la îmbunătățirea perfromanței atletice. Carnosina este considerat un compus cu o importanță majora pentru funcția musculară. Aceasta poate reduce oboseala și îmbunătățește performanțele în timpul exercițiilor fizice.
Delicioasa carne de vită încorporează numeroase vitamine și minerale
Carnea de vită este, de asemenea, o sursă bună de vitamine, cum ar fi vitamina B12, vitamina B6 și vitamina B3, care sunt esențiale pentru sistemului nervos, pentru producția de energie, dar și buna funcționare a metabolismului. De asemenea, carnea de vită este o sursă importantă de minerale, cum ar fi fierul, zincul și seleniul, care sunt necesare pentru o serie de funcții importante în organism, cum ar fi formarea hemoglobinei și susținerea sistemului imunitar.
Carnea de vita, un “dusman” al bolilor cronice
Printre beneficiile cărnii de vită trebuie menționat și faptul că poate ajuta la scăderea riscului de boli cronice, cum ar fi bolile cardiace, diabetul și obezitatea. Acest lucru se datorează conținutului ridicat de proteine și minerale, precum și prezenței unor acizi grași esențiali, cum ar fi acizii grași omega-3. Mai mult decât atât, prin conținutul impotant de fier, carnea de vită poate preveni cu succes anemia. Aceasta apare adesea pe fondul carenței din organism a fierului, cel responsabil pentru transportul oxigenului în sange.