Cele mai bune 5 alimente pentru a reduce acidul uric

Pe langa adaugarea in dieta noastra de alimente care ne ajuta sa scadem nivelul de acid uric, este foarte important sa reglementam consumul celor care il pot creste.

Ai un nivel ridicat de acid uric? Va dor articulatiile si devin inflamate, cum ar fi degetele? Pentru a reduce acidul uric, ar fi indicat ca, pe langa respectarea indrumarilor medicale, sa iti imbunatatesti dieta cu aceste sfaturi. Va spunem cum va pot ajuta unele legume.

Retineti ca evolutia acestei probleme poate conditiona bunastarea individului, precum si sanatatea. Este important sa se propuna o dieta echilibrata adecvata patologiei.

Ce este acidul uric?

Stim, uneori mancam prost. Mentinem obiceiuri inadecvate de viata si alimentatie care, in cele din urma, ne afecteaza grav. Dar de ce se formeaza de fapt acidul uric?

Exista anumite alimente care ajung sa sintetizeze purine in corpul nostru. Acestea sunt reziduuri produse din hamsii, carnati, carne de vanat si chiar bauturi, cum ar fi sifonul.

Purinele se cristalizeaza si formeaza un fel de cristalite care lasa rinichiul circulatiei sanguine; apoi, se concentreaza in articulatii, inflamandu-le si provocand dureri mari.

Umflarea degetului mare, a mainilor si a genunchilor sunt foarte caracteristice. Putem suferi de temuta guta, de exemplu, si poate fi foarte grava si dureroasa. O putem trata? Desigur; dar trebuie sa respectam indrumarile medicale si sa luam medicamentele prescrise noua.

Dincolo de aceasta, va fi la fel de simplu sa corectezi dieta. Ce zici sa incepem sa includem aceste alimente sanatoase in dieta noastra? Super, hai sa mergem acolo!

Alimente pentru scaderea acidului uric

Urmatoarele alimente ajuta la reducerea acumularii de acid uric in organism.

1. Anghinarele sanatoase

Posibil una dintre cele mai bune legume pentru a reduce acidul uric. Secretul lor este ca sunt diuretice si ideale pentru eliminarea toxinelor, astfel incat ajuta la prevenirea retentiei de lichide.

In plus, nu putem uita ca ele ne ofera multe minerale, vitamine si antioxidanti. Au fibre, proteine ​​si intotdeauna minunati acizi grasi. Pe de alta parte, sunt alimente ideale pentru a proteja sanatatea ficatului, potrivit unui studiu publicat in Phytotherapy Research.

Ce putem face pentru a beneficia de anghinare? Trebuie sa le fierbi, iar apoi sa bei bulionul rezultat in urma gatitului  si, bineinteles, sa servesti anghinarea cu putin ulei de masline si otet de mere. Delicios!

2. Ceapa, remediu stravechi

Nu ezita sa-l consumi. Da, in antichitate era folosit pentru a scapa de mai multe boli, de ce sa nu il includem in mod regulat in preparatele noastre?

Ceapa este excelenta pentru reducerea nivelului de acid uric din sange, care scade treptat hiperuricemia. Si mai este si mai mult: ne va permite si sa scadem trigliceridele.

Stiti care este cel mai bun mod pentru ceapa de a ne ajuta sa reducem colesterolul? In primul rand, ceea ce vom face este sa gatim cateva cepe nu foarte mari;  decojiti-le si deschideti-le in doua bucati.

Odata ce sunt moi, separati apa de gatit si puneti-o intr-o sticla impreuna cu sucul de la o jumatate de lamaie. In cele din urma, bea acest preparat in timpul zilei; simplu si eficient!

3. Savurosul dovleac

Esti pasionat de dovleac? Este o leguma extrem de sanatoasa; una dintre acele legume diuretice care ne vor permite sa eliminam acidul uric datorita productiei de urina. In acest fel, vom expulza tot ce a ramas si care este daunator organismului.

Merita gatite, la fel ca si legumele anterioare;  De asemenea, este foarte delicios copt. Nu treceti cu vederea ca semintele de dovleac sunt si ele foarte sanatoase.

Trebuie subliniat continutul de vitamina C al dovleacului. Acest nutrient este cheia, printre altele, pentru mentinerea unei bune functii imunitare. Acest lucru este dovedit de un studiu publicat in Nutrients .

4. Telina, intotdeauna medicinala

Stiti cum ne poate ajuta telina? Acest produs mereu gustos care se combina atat de bine in preparatele noastre  are un efect purificator care ne permite sa reducem si chiar sa eliminam acidul uric in mod natural.

Telina curata sangele, purifica toxinele si este, de asemenea, ideala pentru a pierde in greutate. Inca o data, pentru a-l folosi, ceea ce vom face este sa-l fierbem in apa.

5. Morcovii deliciosi

O alta leguma esentiala pentru toti cei care doresc sa reduca acidul uric. Pe langa faptul ca sunt gustosi si potriviti pentru multe dintre preparatele noastre, morcovii au efecte foarte eficiente pentru a elimina excesul acestor purine si cristale care sunt depozitate in articulatii.

Poti face sucuri naturale bogate  daca combini, de exemplu, doi morcovi medii cu o sfecla si ii treci prin blender; Vei avea un insotitor excelent pentru cinele tale!

Alimente nerecomandate

In cele din urma, nu uitati sa limitati si consumul de carne de vanat, organe, carnati, bere, hamsii, sardine si crustacee. Acest lucru este confirmat de un studiu publicat in The American Journal of Medicine. Fa putina miscare si pregateste-te sa ai grija maxima de sanatatea ta; Incetul cu incetul, te vei simti mai bine.

Desigur, este si necesar sa urmezi sfaturile medicului si sa adaugi in alimentatie fructe potrivite precum cirese, citrice sau afine; Toate au vitamina C, un element esential pentru reducerea acidului uric.

Cu o dieta buna, acidul uric este redus

Tratamentul impotriva acidului uric este esential dietetic. Desi exista medicamente pentru controlul nivelului elementului din sange, este important sa se evite consumul acelor produse cu continut ridicat de purine. Acest lucru reduce progresia gutei si imbunatateste starea de bine.