Ce uleiuri sa eviti daca esti insarcinata!

In general, uleiurile esentiale sunt recomandate in diferite afectiuni, iar aceasta practica se numeste aromaterapie. Insa, exista si anumite cazuri in care nu este indicat sa incerci aromaterapia. Iata ce uleiuri esentiale sa eviti daca esti insarcinata!

Uleiurile esentiale au un miros foarte puternic si sunt menite sa ne relaxeze, sa ne energizeze sau sa ne scape de stresul zilnic. Insa atunci cand esti insarcinata, aceste uleiuri pot avea exact efectele inverse.

Femeile insarcinate percep altfel mirosurile din jur, din cauza schimbarilor hormonale care au loc in organism. Astfel, daca pana acum iti placea un anumit parfum, pe perioada sarcinii este posibil sa nu-ti mai placa deloc sau sa-ti dea stari de greata.

Pana in prezent nu exista dovezi clare cum ca uleiurile esentiale ar putea interveni cumva in dezvoltarea normala a sarcinii, insa foarte multe femei spun ca se simt mai rau din cauza mirosurilor puternice.

Insomnia si salvia

Specialistii sunt de parere ca uleiurile esentiale de iasomnie si salvie au efectul de a induce travaliul. Asadar, aceste uleiuri sunt indicate doar in cazul in care vrei sa-ti provoci travaliul, care intarzie sa apara.

Este bine sa eviti plantele si uleiurile care au efect emanagog, de declansare a menstruatiei (coada soricelului, pelin, levantica, arnica, crusin).

Cere sfatul medicului

Inainte de a te duce la diverse terapii (masaj, reflexoterapie, etc.) trebuie sa ceri sfatul medicului si sa anunti personalul unde iti vei face terapia. Acestia iti pot recomanda creme sau uleiuri care sa nu aiba in compozitie ingrediente nocive pentru tine si fatul tau.

Iata alte uleiuri esentiale de care trebuie sa te feresti pe perioada sarcinii:

  • ulei esential de maghiran;
  • ulei esential de busuioc;
  • ulei esential de rozmarin;
  • ulei esential de cimbru;
  • ulei esential de trandafir;
  • ulei esential de ienupar.