Audienta Oscar-urilor scade la minimul istoric

Numarul de oameni care urmaresc premiile Oscar a scazut la minimul istoric duminica, arata cifrele de peste noapte. Doar 9,85 milioane de telespectatori americani au participat la ceremonie, o scadere de 58% fata de minimul anterior de 23,6 milioane din 2020. Interesul pentru eveniment a fost o lovitura dubla de lipsa concurentilor de succes si oboseala audientei cu ceremoniile de decernare a epocii Covid.

Si, in ciuda victoriilor istorice pentru Anthony Hopkins, Chloe Zhao si Daniel Kaluuya, recenziile au fost coplesitor de negative. TV Line a considerat evenimentul ,, un snoozefest dur si serios “, in timp ce IndieWire l-a numit ,,o emisiune de premii din interior [care] s-a prabusit sub propria sa greutate”.

Biroul de arta a spus ca este ,,descurajant de-a lungul timpului” si a intrebat de ce castigatorilor li s-a permis ,,sa participe necontenit”.

Chiar si revizuirea mai optimista a Variety a pus sub semnul intrebarii ,,insistenta sa de a-si actualiza propria comanda de dragul ei”. Intr-o rupere de traditie necesara pandemiei, premiile Oscar din acest an au fost mutate de la casa lor obisnuita la Teatrul Dolby de la Hollywood la Statia Union din Los Angeles.

Reporterul de la Hollywood, Scott Feinberg, a considerat ca este locul potrivit pentru ceremonia data ,, a fost, intr-un fel, o epava de tren “.

,,Prea multe decizii au fost gresit calculate”, a continuat el, lamentand absenta unei gazde, spectacole de muzica live si gama obisnuita de clipuri de film. ,,Evaluarile vor iesi maine”, a conchis el. ,,Cred ca nu vor arata dragute”.

Alte inovatii din acest an au inclus anuntarea ultimelor premii pentru cel mai bun actor si actrita, in loc de cea mai buna imagine, asa cum se obisnuieste. Acest lucru a dus la un sfarsit ciudat al ceremoniei – unde un absent Sir Anthony Hopkins a fost desemnat cel mai bun actor pentru Tatal, eliminand presupusul favorit, regretatul Chadwick Boseman.

,,La fel ca majoritatea lumii, Sir Anthony se pare ca nu se uita la Premiile Academiei”, a declarat criticul Entertainment Weekly cu privire la ,,zgomotul plictisitor” al unui final.

Intre timp, Ben Travers , de la IndieWire , a declarat ca a avut ca rezultat un final in care ,,tuturor [li s-a reamintit] ca un barbat negru castiga rareori cel mai bun actor”.

Doar patru interpreti negri au castigat vreodata cel mai bun actor Oscar, iar ultimul care a facut acest lucru a fost Forest Whitaker in 2006.

Castigul lui Sir Anthony l-a facut cel mai in varsta primitor al ravnitului premiu intr-o seara care nu a lipsit de realizari record.

Chloe Zhao a lui Nomadland a devenit prima femeie ne-alba care a castigat cel mai bun regizor, in timp ce Daniel Kaluuya a devenit primul actor britanic negru care a castigat vreodata un Oscar. Cu toate acestea, istoria a fost facuta si de nominalizata la actrita secundara Glenn Close, care nu a reusit din nou sa ia acasa un Oscar – o a opta pierdere record. Pentru a adauga ignominie ranirii, vedeta veterana a fost ulterior chemata sa participe la un test care s-a incheiat cu scuturarea din spate a hit-ului funk din 1988 Da Butt. Ed Power, de la Telegraph, a gasit secventa ,, ingrozitor de curbat de la picioare “, descriind-o ca ,,o felie de gafai la nivel de furnica si dec, care era indulgent indulgent”. Cu toate acestea, The Guardian a simtit ca este de fapt unul dintre punctele culminante ale noptii, laudandu-l pe Close, in varsta de 74 de ani, pentru ca a generat ,, meme-ul serii “.

Putine parti ale ceremoniei au scapat de nemultumirea criticilor, cu un opprobrium special rezervat apelului nominal In Memoriam al anului disparut. Matt Wolf, de la Arts Desk, a simtit ca organizatorii ,,l-au strabatut ca si cum ar fi jenat”, in timp ce Darren Franich, de la Entertainment Weekly, l-a gasit ,,grabit in mod jenant”.