Al-Khelaifi si Pochettino ar putea fi sanctionati de UEFA

Presedintele a avut un comportament nesportiv in tribuna si ulterior in vestiar. Tehnicianul a atacat deciziile VAR-ului si ale arbitrului

     Incidentul lui PSG dupa terminarea jocului nu avea sa se limiteze la lupta dintre Neymar si portarul italian. Presedintele PSG, Nasser Al-Khelaifi, a coborat in zona vestiarului cu Leonardo pentru ai reprosa arbitrului un posibil fault al lui Benzema asupra lui Donnarumma in primul gol al lui Madrid.

     Atat Al Khelaifi, cat si Mauricio Pochettino ar putea fi sanctionati de UEFA pentru comportamentul si declaratii lor dupa incheierea meciului dintre Real Madrid si PSG de la Santiago Bernabéu. Primul pentru comportamentul sau nesportiv, mai intai in tribuna si apoi in vestiar. In timp ce al doilea poate fi pedepsit pentru cuvintele sale de la finalul jocului atacand deciziile arbitrilor si decizilor VAR.

    Cel mai inalt organism al fotbalului european, prin delegatul sau, ia cerut lui Real Madrid filmuletul in care se vede cum presedintele clubului parizian intra in vestiar peste arbitru, strigand si chiar fortand usa. Reactia ulterioara de amenintare a unui angajat al lui Real Madrid care a inregistrat tot ce sa intamplat va ajunge in raportul final intocmit de delegatul partidei.

     Desi ceea ce sa intamplat in prima mansa, cu o performanta mai mult decat discutabila a lui Leonardo intra in camera arbitrilor, cu Al Khelaifi drept martor, nu a mai fost pe placul celor de la UEFA, ceea ce sa intamplat ieri la Bernabéu a depasit. limitele. Ceferin la dat exemplu in diferite ocazii pe presedintele PSG pentru comportamentul sau fata de arbitraj.

    Pedeapsa pe care ar putea sa o primeasca l-ar putea tine departe de banca pentru multe meciuri, dar acea problema nu va fi rezolvata pana cand UEFA nu va strange informatiile despre ceea ce sa intamplat.

     Pochettino aduce acuzari impotriva arbitrului si a arbitrajului video

    Antrenorul Argentinian a declarat la televizor ca este împotriva deciziilor arbitrului. Pentru UEFA, meciul nu sa terminat in momentul in care arbitrul a fluierat finalul aestuia. Tot ceea ce se intampla in orele urmatoare si se reflecta fie in mass-media, fie pe retelele de socializare, este susceptibil de a fi motiv de sanctiune. PSG este deja o veche cunostinta a acestor situatii, cu o sanctiune impusa lui Neymar pentru cateva cuvinte spuse pe retelele de socializare dintr-un meci in care nici nu a jucat.

     “Primul gol al lui Real Madrid a schimbat jocul. Ma intreb ce face VAR pentru ca e un fault. Pacat, cand vezi actiunea, este un fault. VAR nu face nimic cand vedem actiunea primului gol. Este imposibil sa nu vorbim despre aceasta eroare. grosolana din partea arbitrilor.Nu se poate intampla asta in 2022”, a afirmat Pochettino, dar argumente mai mult decat suficient pentru a fi sanctionat.

     Strigand „Te omor” conform martorilor de la Real Madrid, fostul tenismen a dat buzna in zona media, pana la punctul de a necesita interventia bodyguarzilor sai.

    Raportul arbitrului sună astfel: „Presedintele și directorul tehnic al PSG au manifestat un comportament agresiv și au încercat să intre în vestiarul arbitrilor. Cand arbitrul le-a cerut sa plece, au blocat usa si presedintele a lovit in mod intentionat steagul uneia dintre asistenti si rupandu-l”.