8 aplicatii pentru a afla ce melodie ascultati

Ai fost vreodata afara undeva, ai auzit o melodie si chiar ai vrut sa stii cum se numeste? Cei mai multi dintre noi am avut momente de acest gen si poate fi frustrant sa nu ai cum sa-ti dai seama ce asculti, pentru ca pana iti amintesti sa-l cauti, poti uita versurile sau melodia. Din fericire, exista aplicatii care va pot ajuta!

Indiferent ce fel de dispozitiv aveti, exista o aplicatie de recunoastere a melodiilor pe care o puteti folosi pentru a afla ce melodie ascultati. Unele dispozitive au chiar aceasta caracteristica incorporata in dispozitiv. Suntem aici pentru a va povesti despre unele dintre cele mai bune aplicatii pe care sa le folositi pentru a afla ce melodie se joaca. Daca nu sunteti sigur cum functioneaza aceste aplicatii minunate, sariti aici pentru o lectie rapida.

1. Voice Assistants

Diferite tipuri de dispozitive pe care le aveti au programe de asistenta vocala incorporate. Unii asistenti vocali au capacitati de recunoastere a muzicii, deci nu este nevoie sa instalati o aplicatie separata pentru a adauga aceasta capacitate dispozitivului dvs. Dispozitive precum iPhone si iPad, telefoanele inteligente Android, computerele PC si Amazon Alexa au aceasta capacitate. Va vom povesti putin despre asistentii vocali de pe fiecare dintre aceste dispozitive.

Siri va asculta muzica care se reda prin microfonul dispozitivului dvs. si ar trebui sa o poata identifica in cateva secunde. Dupa identificarea piesei, vi se va afisa titlul si artistul, precum si un link pentru a cumpara cu usurinta melodia pe iTunes si pentru a o descarca pe dispozitivul dvs.

2. Shazam

Una dintre cele mai populare aplicatii de gasire a melodiilor este Shazam . Aceasta aplicatie este utilizata de milioane de oameni pentru a gasi melodii pe care le aud in jurul lor. Prin simpla atingere a unui buton, puteti afla ce melodie ascultati si puteti obtine linkuri pentru a le cumpara.

De asemenea, puteti urmari conturile Shazam ale artistilor dvs. preferati si puteti tine pasul cu ceea ce sunt ,,Shazaming”. De asemenea, Shazam va poate tine la curent cu muzica, videoclipurile si albumele noi de la artistii preferati.

3. SoundHound

In continuare avem SoundHound . SoundHound este o aplicatie gratuita care permite utilizatorilor sa afle ce melodii joaca in jurul lor. In cateva secunde, aplicatia va va putea spune ce joaca, cine este artistul si va va oferi linkuri pentru a-l cumpara.

SoundHound va poate oferi chiar si versurile melodiei pe care o ascultati, facilitand cantarea! Rezultatele oricarei melodii pe care le cautati vor fi salvate in aplicatie, deci nu trebuie sa va faceti griji cu privire la urmarirea celor pe care le-ati descoperit.

Distribuiti melodiile pe care le descoperiti prin SoundHound pe contul dvs. Twitter sau Facebook sau conectati-va cu Spotify pentru a importa cautarile dvs. SoundHound si a le asculta din nou.

4. Hound

Hound este o alta aplicatie creata de producatorii SoundHound. Hound este o aplicatie de asistent vocal similara cu asistentii vocali incorporati pe care i-am mentionat. Pur si simplu spuneti ,,OK Hound”, apoi puneti orice intrebare aveti, cum ar fi ,,ce melodie ascult?” sau ,,spune-mi ultimele titluri de stiri”.

In timp ce Hound va poate ajuta sa cautati si sa descoperiti muzica, va poate ajuta si cu alte sarcini, cum ar fi sa va sunati prietenii, sa planificati o intalnire la noapte, sa verificati vremea si multe altele.

5. Musixmatch

Daca iti place sa canti impreuna cu muzica pe care o auzi, Musixmatch este aplicatia pentru tine. Musixmatch poate identifica rapid o piesa si va poate oferi versurile melodiei cu o singura atingere. Aceasta aplicatie ofera o integrare excelenta cu Spotify , astfel incat sa puteti crea o lista de redare Spotify a melodiilor pe care le-ati gasit prin Musixmatch.

Daca o melodie nu se joaca in prezent in jurul tau, poti gasi totusi o melodie dupa versuri, numele acesteia, artistul etc.

De asemenea, puteti utiliza Musixmatch pentru ca versurile melodiilor sa apara pe ecran in timp ce ascultati muzica pe Spotify sau alte aplicatii muzicale, inclusiv Apple Music, Pandora sau SoundCloud . Distribuiti versurile preferate pe conturile dvs. de socializare direct din Musixmatch cu fundaluri reci.

6. SpotSearch

O alta aplicatie excelenta pentru a afla ce ascultati este SpotSearch. SpotSearch este o aplicatie de recunoastere a melodiilor care va permite sa tastati unele versuri si sa aflati instantaneu ce piesa este. Vi se vor furniza linkuri unde puteti asculta melodia pe Spotify sau YouTube. Aceasta aplicatie functioneaza cel mai bine atunci cand o integrezi cu aplicatia Spotify. Daca nu l-ati folosit pana acum, consultati cursul nostru Spotify pentru a afla mai multe.

7. MusicID

Apoi, avem MusicID . Aceasta este o alta aplicatie minunata, gratuita, care va poate ajuta sa identificati muzica pe care o auziti la radio, la magazinul alimentar, intr-o cafenea sau oriunde se intampla sa auziti un ton care va place. In cateva secunde, puteti afla numele si artistul si puteti vedea opera de arta pentru albumul din care provine piesa.

MusicID va permite, de asemenea, sa adaugati usor mici note pentru a va putea aminti unde si cand ati auzit melodiile pe care le-ati descoperit cu aplicatia. Daca gasiti una care va place, MusicID va poate recomanda alte melodii similare si va poate spune cateva informatii biografice despre artist daca sunteti interesat.

8. Geniu

Ultima aplicatie de identificare a melodiilor despre care va vom spune se numeste Genius . Numele este destul de potrivit, deoarece aceasta aplicatie stie totul despre milioane de melodii diferite. Aflati cu usurinta ce melodie ascultati atingand un buton si ,,aflati faptele din spatele pieselor”.

Genius va poate spune informatii de baza despre o piesa, cum ar fi titlul si artistul, dar va poate oferi, de asemenea, mai multe informatii, inclusiv versurile complete si ceea ce inseamna. Daca atingeti o linie de versuri evidentiata, veti gasi informatii despre acestea din comunitatea Genius sau informatii verificate de la producatori sau de la artistul insusi.