Te doare capul?

Daca vrem sa scapam de durerile de cap tensionate fara a apela la medicamente, putem opta pentru masaje. Lucrand punctele de presiune adecvate vom putea atenua durerea mult mai devreme

Masajele sunt, fara indoiala, cea mai buna modalitate de a ameliora tensiunea si durerea foarte localizata. Dar putem rezolva o durere de cap prin ele? Bineinteles  ca se poate, dar atata timp cat este o durere de cap asociata cu tensiunile vasculare si musculare, cele care induc atata oboseala si suferinta.

Asa-numita cefalee tensionala este una dintre cele mai frecvente dureri in randul populatiei. Cu totii suferim de ea, tineri, batrani, barbati si femei. Uneori viata noastra de zi cu zi cere prea multe obligatii, prea multe tensiuni, anxietati… efecte care ajung sa se traduca in durere fizica, suferinta.

Beneficiul masajului in cefaleea tensionala

Durerile de cap tensionate apar atunci cand muschii gatului si scalpului nostru se contracta ca raspuns la stres.

Aceasta contractie atat la nivelul muschilor, cat si al nervilor nostri, face ca efectul presiunii simple a degetelor noastre asupra anumitor puncte, sa se deblocheze si sa se relaxeze. Ceea ce stim este ca, inainte de a recurge la aspirina sau la alt tip de medicament, este intotdeauna mai bine sa stim cum sa lucram aceste puncte de presiune.

Acestea sunt acumulari de nervi situate in anumite puncte ale corpului, cum ar fi tamplele. Atunci cand exercitam un masaj eficient in aceste zone, circulatia sangelui este reglata in intregul corp. Muschii incordati sunt relaxati si suferinta de la cap, gat si chiar muschii fetei sunt ameliorate.

Cum sa efectuezi un bun masaj al capului pentru a ameliora durerea de cap

Este esential ca inainte de a incepe acest masaj sa bei un pahar cu apa. In acest fel vom fi mai bine hidratati. Dupa ce l-ai terminat, mai bea un pahar.

Primul pas

  • Primul lucru pe care il vom face este sa ne aducem degetele mari in acel spatiu in care nasul nostru se uneste deja cu fruntea. Dupa cum puteti vedea in imagine. Odata ce ai identificat acest punct, tot ce trebuie sa faci este sa exerciti o usoara presiune – nu ar trebui sa simti durere-. Ramai asa timp de aproximativ 10 secunde, apoi odihneste-te un minut si repeta acelasi exercitiu de cinci ori. Este foarte simplu.

Al doilea pas

  • Acum ne vom concentra asupra unui alt domeniu esential al masajului nostru. Urmatorul pas va fi masarea zonei de sub sprancene. Pentru a face acest lucru, tot ce trebuie sa faci este sa inchizi ochii si sa ciupesti usor acea zona care se afla chiar sub sprancenele noastre, unde, de exemplu, iti pui fardul de ochi cand te machiezi. Prin ciupirea usoara stimulam circulatia sangelui. Pentru a face masaj, trebuie sa folositi degetul aratator si degetul mare de la fiecare mana si sa prindeti pielea de sub sprancene. Este foarte simplu, tot ce trebuie sa faci este sa iei pielea intre degete timp de zece secunde si sa o eliberezi. Repetati acelasi lucru de cinci ori.

Al treilea pas

  • In continuare, in aceasta etapa a masajului pentru a va calma durerea de cap, ne vom concentra pe zona tamplelor. Este posibil sa fi facut singur acest tip de exercitiu. Este vorba despre exercitarea unui punct de presiune care reactiveaza circulatia si amelioreaza durerea. Pentru a face acest lucru, trebuie sa-ti pui mainile pe tample si sa aplici putina presiune – mereu usoara- timp de aproximativ zece secunde. Odata gata, odihneste-te 15 secunde si repeta din nou si de cinci ori.

Al patrulea pas

  • In acest pas, continuam in zona templelor. Este o parte esentiala in ameliorarea tensiunii noastre. Acum, dupa ce doar am exercitat presiune in pasul anterior, vom face miscari circulare cu degetele in aceasta zona a tamplelor. Prea usor. Fa-o timp de 30 de secunde, odihneste-te 10 si repeta de doua ori.
  • Pentru a termina acest masaj si a va relaxa complet, faceti cateva mici intinderi cu gatul la stanga si la dreapta, incet, foarte incet. In acest fel vei putea relaxa intreaga zona cervicala.
  • Puteti repeta ciclul acestor pasi de doua pana la trei ori pentru a gasi usurare. Dupa cum puteti vedea, este un masaj foarte simplu. Dupa ce ati terminat, amintiti-va sa beti un pahar cu apa. Circulatia ta va fi imbunatatita si vei fi bine hidratat.