Pupinel pentru sterilizare eficientă si acetona pentru unghii sănătoase

Toate instrumentele de manichiură trebuie să fie sterilizate. Sterilizarea este un proces în care organismele patogene, cum ar fi ciupercile și sporii, sunt complet distruse de pe suprafața produselor. Este posibilă sterilizarea instrumentelor folosind metode fizice și chimice. Cele mai utilizate sunt sterilizatoarele pupinel cu căldură uscată și abur. Cel mai eficient dispozitiv pentru dezinfecție este așa-numitul sterilizator pupinel cu aer cald. Un sterilizator cu aer cald pupinel, este utilizat activ în medicină (în special în stomatologie), cosmetologie, industrie, laboratoare chimice și este destul de ușor de utilizat. Dispozitivele cu aer cald au avantajele lor incontestabile.

Sterilizator pupinel – Avantaje

Decontaminarea cu aer cald nu dăunează materialului din care sunt fabricate instrumentele. De exemplu, în timpul tratamentului cu abur, produsele din oțel și metal suferă o coroziune severă, ceea ce nu se întâmplă la metoda de sterilizare cu aer cald, pupinel. Prin urmare, în acest fel poți prelungi durata de viață a instrumentelor, sterilizându-le de un număr nelimitat de ori. În sterilizatorul pupinel, cu aer cald, este exclusă posibilitatea de eroziune a suprafețelor de sticlă. Costul acestor dispozitive este mai mic decât autoclavele, și prin urmare, costurile de utilizare sunt reduse. Datorită sistemului de ventilație convenabil, nu este necesară instalarea unor elemente de ventilație suplimentare pentru a controla temperatura din interiorul cuptorului. Un sterilizator pupinel este relativ ușor de utilizat și nu necesită întreținere specifică. De asemenea, consumă mai puțină energie electrică decât autoclavele.

Acetona pentru curățarea unghiilor

Acetona îndepărtează rapid și ușor atât lacul, cât și sclipiciul, nu usucă excesiv placa unghiei și nu strică unghiile. Acetona face față cu ușurință dizolvării și șterge rapid resturile de lac. Cu toate acestea, există și produse care au un miros foarte plăcut, dar usucă placa unghiei, iar cu utilizare frecventă, poate duce la probleme, precum casarea unghiilor. Și, în general, nu acționează în cel mai bun mod asupra organismului – putând provoca chiar și cancer. Acetona de bună calitate poate fi cumpărată din magazinul online enails.ro

În magazinele fizice există unele produse care se spune că nu conțin acetonă, dar atunci probabil că există ceva în compoziție care o înlocuiește. Este fie acetat de etil, fie acetat de amil, fie metil etil cetonă. Sunt puțin „mai moi” în proprietăți în comparație cu acetona, dar din această cauză pierd din eficiență și viteză. Pentru a da acetonei un miros plăcut și proprietăți benefice pentru îngrijirea unghiilor, i se adaugă diverse vitamine și uleiuri precum vitamina E, B5, extracte de plante, ulei de ricin, calciu pentru întărire, precum și o varietate de aditivi pentru grăsimi și ceară. Prin urmare, înainte de a cumpăra un agent de îndepărtare a lacului de unghii, citește cu atenție compoziția acesteia și stabilește ceea ce este mai important pentru tine. Din magazinul online enails.ro poți cumpăra acetonă de bună calitate, care nu strică unghiile, ci le hrănește cu ingrediente sănătoase.

Sursa foto: Freepik