Cum sa inventezi un sport

Cand te-ai saturat sa joci aceleasi sporturi vechi sau nu ai gasit niciodata unul care sa ti se potriveasca, inventeaza un sport care iti apartine. Uita-te la lucrurile care iti plac din sporturile existente si adapteaza aceste obiective si reguli pentru a se potrivi mai bine cu tine. Vino cu reguli, echipamente si un teren de joc. Fa-ti prieteni sa incerce sportul si sa te ajute sa-l imbunatatesti.

Strangeti niste echipamente sportive

Daca doriti sa inventati un sport, va trebui sa vedeti ce fel de mingi, rachete sau bastoane si echipamente de tip poarta aveti. Uita-te in jurul casei tale si intreaba-ti si prietenii. Asigurati-va ca aveti suficient daca fiecare jucator trebuie sa-si foloseasca propriul baston sau minge.

S-ar putea sa gasiti o minge de golf, o bata de baseball, o casca de fotbal si o racheta. Nu trebuie sa ridicati toate lucrurile, dar cel putin faceti o lista cu ceea ce aveti.

Daca nu aveti echipament sportiv, faceti un sport care nu are nevoie de niciunul. Foloseste-ti doar corpul si mediul. Adaptati alergarea, lupta corp la corp sau exercitiile fizice intr-un sport.

Folositi echipament non-sportiv pentru joc. Cautati galeti, maturi, pietre, bete, scaune, cutii, paturi sau orice alte articole de uz casnic pe care sa le folositi cumva pentru un sport.

Descrieti cum functioneaza scorul

Vino cu cum inscriu jucatorii in joc. Puneti-i sa arunce ceva cel mai indepartat sau sa loveasca de multe ori o minge. Asigurati-va ca alegeti daca trebuie sa atinga un anumit scor sau daca castiga cine are cel mai bun scor sau performanta.

De exemplu, este posibil sa trebuiasca sa obtineti cele mai multe puncte pentru a castiga. S-ar putea sa inscrieti folosind racheta pentru a lovi mingea de golf in casca de la distante diferite.

Scorul nu trebuie sa fie puncte. Ar putea fi indeplinirea mai intai a unei sarcini, realizarea unei fapte cele mai bune sau realizarea a ceva de cele mai multe ori.

Vino cu o serie de reguli pentru jocul tau

Nu trebuie sa faci reguli total noi pentru jocul tau, doar foloseste regulile altor jocuri pe care le cunosti. Asigurati-va ca regulile spun jucatorilor ce trebuie sa faca si ce nu li se permite sa faca. Combinati regulile din diferite sporturi, astfel incat sa se potriveasca.

De exemplu, majoritatea sporturilor au linii limita in care jucatorii trebuie sa ramana. Daca treci o linie de frontiera, celalalt jucator sau echipa preia controlul jocului.

Faceti reguli despre atingerea jucatorilor. Fotbalul permite jucatorilor sa ia contact fizic cu reglementarile cu privire la ceea ce este acceptabil. Cu toate acestea, baseballul are foarte putin contact.

Includeti reguli despre modul de utilizare a echipamentului, cum ar fi lovirea mingii in fotbal, aruncarea si prinderea mingii in fotbal sau etichetarea bazei in baseball.

Setati un numar de jucatori care pot juca

Decideti daca jocul dvs. este jucat individual sau cu echipe sau daca functioneaza cu oricare dintre ele. Daca trebuie sa existe un numar exact, asigurati-va ca stiti cate. Daca jocul functioneaza cu un numar diferit de jucatori, acest lucru va va oferi mai multa libertate.

De exemplu, tenisul functioneaza doar cu doi jucatori sau patru jucatori, dar baschetul functioneaza cu doi pana la zece sau mai multi jucatori.

Gasiti un loc deschis in care sa jucati acest sport

Asigurati-va ca aveti suficient spatiu pentru a va juca. Stati departe de cladiri si de orice altceva care ar putea sa va impiedice. Veti avea nevoie de spatiu pentru a alerga in jurul celor mai multe sporturi. Intrebati-i pe parinti inainte de a pleca de acasa.

Daca aveti nevoie de orice tip de granite sau linii de plecare, folositi copaci sau marginea ierbii. Daca aveti conuri sau franghie, utilizati-l si pentru a configura linii.

Rasfoiti regulile si obiectivele sporturilor existente

Cerceteaza sporturi despre care stii. Vedeti cum se joaca, care sunt regulile, cum castigati si ce penalitati exista. Invatand despre o multime de sporturi, puteti vedea ce va place si ce nu va place.

Incepeti o lista de caracteristici din diferite sporturi pe care doriti sa le includa sportul. S-ar putea sa luati aspectul unui teren de baseball, caracteristicile de joc ale mingii de bocci si penalitatile fotbalului.

Nu luati mai mult de una sau doua caracteristici ale fiecarui sport decat daca doriti sa creati ceva care sa fie o varianta a unui sport care exista deja.

Descrieti obiectivul de baza al sportului

Scrieti cum se joaca jocul si cum se determina castigatorul. Fiti cat mai specific posibil cu privire la ce trebuie sa faca fiecare jucator sau echipa si ce nu li se permite sa faca. Decideti daca exista o limita de timp sau daca jocul continua pana la atingerea unui anumit scor sau obiectiv.

Decideti daca echipele rotesc ture sau daca jocul se deplaseaza inainte si inapoi intre ele la intamplare.

De exemplu, in volei, fiecare echipa serveste la momente specifice, dar jocul trece inainte si inapoi pana cand o echipa rateaza mingea. La baseball, echipele se transforma pe rand in bat si pe teren.

Multe sporturi, cum ar fi fotbalul, au o limita de timp, iar castigatorul este cel care are cele mai multe puncte. Altele, cum ar fi tenisul, sunt jucate pana cand se atinge o anumita valoare a punctului.

Stabiliti numarul ideal de jucatori

Daca doriti ca sportul sa necesite echipe, decideti daca trebuie sa existe un numar stabilit sau daca acesta poate varia. Pe de alta parte, planificati sportul diferit daca doriti ca acesta sa fie un joc individual. Retineti ca unele dintre cele mai populare sporturi sunt adaptabile pentru o serie de jucatori.

Sporturi precum fotbalul, baschetul, frisbee-ul final si fotbalul sunt concepute pentru a gazdui o serie de numere de jucatori. Acestea necesita de obicei cel putin doua persoane pe echipa si pana la zece sau unsprezece, dar jocul poate fi jucat cu orice numar intre ele.

Jocurile precum ping pong, tenis si racquetball necesita cel putin doua si nu mai mult de patru, in majoritatea cazurilor.

Stabileste care crezi ca este numarul ideal de jucatori, dar noteaza modul in care jocul ar putea fi adaptat pentru diferite numere de jucatori.

Scrieti toate regulile necesare pentru ca jocul sa functioneze

Incepeti larg si extindeti-va in afara in detalii. Asigurati-va ca exista suficiente reguli pentru ca sportul sa functioneze, dar nu atat de multe incat sa devina confuz pentru jucatori sa il invete. Pentru inceput, stabiliti cinci pana la zece reguli de baza.

S-ar putea sa depozitati o multime de reguli si apoi sa le clasificati in functie de importanta. Treceti printr-un proces de eliminare pentru a scapa de cele care nu sunt necesare.

Regulile includ ce trebuie sa faca jucatorii, ce li se permite sa faca si ce nu li se permite sa faca. De exemplu, jucatorii trebuie sa mearga, li se permite sa sara, dar nu pot alerga.

Incorporeaza diverse reguli din sporturi care exista deja, pe care le-ai cercetat in prima etapa a dezvoltarii sportului.

Creati echipamentul necesar pentru a va juca sportul

Folositi mingi, rachete sau echipament care este folosit in alte sporturi sau veniti cu ceva complet nou. Simplificati echipamentul astfel incat sa efectueze actiunile necesare pentru a juca jocul. Asigurati-va ca aveti tot ce aveti nevoie, dar nimic in plus.

Daca sportul dvs. este jucat cu o minge, gasiti unul existent dintr-un alt sport care sa se potriveasca bine sportului dvs. Daca nu gasiti o bila existenta, incercati sa faceti una din cauciuc, plastic, piele sau tesatura.

Construiti obiective noi, bastoane pentru a lovi sau arunca mingea sau alte obiecte care sunt necesare pentru ca jocul sa functioneze.

Adaptati lucruri care nici macar nu sunt legate de sport, astfel incat acestea sa functioneze pentru sportul dvs. Utilizati ustensile de bucatarie, articole de curatat, jucarii sau alte obiecte de zi cu zi pentru sport.