Cum sa inventezi un produs

Cuvantul ,,inventator” evoca tot felul de imagini in mintea noastra. Ne imaginam omul de stiinta nebun dand peste tehnologii care par imposibile si personaje zdrobite care lipesc bucati impreuna in subsolul lor. Realitatea este ca inventarea ceva nu este intotdeauna super complicata. Daca iti vine o idee pentru un produs care nu exista, poti fi inventator! Daca sunteti curios cu privire la aspectul acestui proces, cititi mai departe pentru a afla cum puteti sa va dati viata ideii.

Primul pas este sa va dati seama ce fel de problema va rezolva inventia dvs

Acest proces poate lua o varietate de forme diferite, dar primul pas este identificarea problemei pe care doriti sa o rezolvati. Produsul dvs. imaginat face o sarcina zilnica mai usor de realizat? Ideea ta distreaza oamenii intr-un mod unic sau imbunatateste solutiile actuale? Identificarea recursului va face mai usor sa va ghidati designul. De acolo, incepeti brainstorming-urile potentiale produse care ar putea rezolva problema pe care vi-o imaginati.

Daca nu puteti identifica necesitatea inventiei dvs., nu veti putea transforma inventia dvs. intr-un produs comercializabil.

Cand auziti ,,produs”, nu presupuneti ca inseamna obiect fizic concret. Site-urile, aplicatiile si serviciile se califica drept produse!

O nota importanta asupra acestui proces: nu impartasiti public niciuna dintre ideile dvs. Daca ideea pentru produsul dvs. este dezvaluita public, este posibil sa nu o puteti breveta in viitor.

Cercetati piata existenta pentru a va asigura ca ideea dvs. este originala.

Odata ce ati inteles ce problema veti rezolva, accesati online. Incepeti sa va plimbati in motoarele de cautare si in magazinele online pentru a vedea daca exista deja ceva care rezolva aceasta problema. Daca aveti deja in minte o idee pentru un produs, verificati daca acesta exista deja. Daca da, produsul dvs. a fost deja inventat si a revenit la plansa de desen. Daca nu, ai noroc! Este posibil sa aveti o idee comercializabila.

Acest proces de cercetare poate dura ceva timp. Este posibil sa trebuiasca sa parcurgeti pagini cu rezultate Amazon, cautari Google si site-uri web de pornire pentru a va asigura ca aveti o idee cu adevarat originala.

Ultimul pas este crearea unui prototip pentru a incepe sa te joci

Un prototip este o versiune reala a modului in care va arata produsul dvs. final. Puteti face una desenand o schita a aspectului produsului dvs. sau creand un model 3D al ideii dvs. Apoi, fie ca esti produsul tau manual, fie ca angajezi pe cineva care sa-l faca pentru tine.

Puteti trece prin mai multe prototipuri inainte de a va impiedica de unul care se potriveste cu viziunea voastra.

De exemplu, daca ati inventat o matura care oscileaza inainte si inapoi pentru a curata mai eficient, ati putea taia fizic capul unei maturi, sa gauriti balama in loc si sa conectati singur motorul pentru a vedea cum va arata. De asemenea, puteti angaja un fabricant pentru a face o balama personalizata si un amator de lipit pentru a pune motorul impreuna.

Pentru produsele bazate pe servicii, prototipul dvs. poate include o descriere a serviciilor dvs., o sigla sau o schita a modului in care ar functiona serviciul.

Daca inventati o aplicatie sau un site web, puteti schita ecranul de start, sigla si optiunile meniului. Apoi, puteti proiecta paginile din Photoshop sau puteti codifica singur cateva ecrane. Alternativ, puteti angaja un coder independent pentru a crea o versiune de baza a aplicatiei pentru dvs.

Luati in considerare modul in care ati imbunatati lucrurile care exista deja

Inventiile nu trebuie sa fie idei radicale, noi. Becul cu LED a fost o inventie stralucitoare, dar nu e ca si cum becurile nu ar fi existat deja! Daca puteti imbunatati usor un lucru care exista deja, veti avea un avantaj major atunci cand vine vorba de comercializarea produsului. Doar asigurati-va ca nu eliminati in mod explicit o anumita marca daca mergeti pe acest traseu.

De exemplu, inainte de Facebook existau alte site-uri de socializare – MySpace si Friendster. Ce a facut Facebook diferit? A fost usor de utilizat. Nu trebuia sa stiti HTML pentru a va personaliza pagina, asa cum au facut-o utilizatorii MySpace si nu a trebuit sa cautati postari facute de alti utilizatori, precum Friendster.

Gandeste-te unde iti stau talentele

Daca stiti multe despre cabluri, ati putea lua in considerare incercarea de a inventa un comutator de lumina, o tastatura sau un ceas cu alarma mai bun. Daca sunteti cu adevarat creativi si priceputi la codificare, puteti incerca sa inventati o noua aplicatie de fotografie care sa faciliteze editarea.

Luati in considerare toate inconvenientele minore din viata dvs. de zi cu zi

Din timpul necesar incarcarii bateriei telefonului, pana la pierderea cheilor masinii, exista tot felul de probleme normale pe care oamenii le-ar plati cu placere bani pentru a le rezolva. Desi este posibil sa veniti cu problema pe care o veti rezolva dupa ce aveti o idee pentru o inventie, este mult mai usor sa identificati mai intai problema.

Exista ceva in viata ta personala care te innebuneste si nu exista nicio solutie acolo, incearca sa faci o idee despre cum arata o solutie potentiala. Daca dormi mereu prin ceasul cu alarma, ce ai putea face pentru a face acest lucru imposibil? Daca sunteti foarte prost sa va amintiti nume sau date, ce fel de aplicatie ati putea inventa?

Pastrati o minte deschisa si distrati-va ideile si greselile prostesti

Nu lasati ipotezele si focalizarea cu laser clar sa va impiedice sa identificati un produs excelent. Mentineti o minte deschisa, lasati ideile sa curga liber si nu scrieti un produs potential doar pentru ca este putin ciudat. Unele dintre cele mai bune idei sunt dezvoltate accidental, asa ca tratati esecurile ca pe un progres si luati in considerare fiecare idee din mai multe unghiuri.

Inventatorul Slinky a incercat sa construiasca un izvor pentru a mentine navele stabile in marile stancoase. A lovit din greseala prototipurile de pe un raft si a vazut cum se miscau produsele sale, de unde a primit inspiratia pentru jucarie!

Gheata a fost inventata de un tanar de 11 ani care a lasat o ceasca de sifon afara pe vreme inghetata. Cand s-a impiedicat de ceasca inghetata, a observat ca poate tine batul agitat inghetat pe care l-a lasat in ceasca ca un maner.

Depuneti un brevet daca aveti incredere in ideea dvs. si sunteti gata de construit

Exista zeci de tipuri diferite de brevete si marci comerciale, asa ca discutati cu un avocat in domeniul brevetelor daca sunteti interesat sa va protejati legal ideea. Cu toate acestea, nu aveti neaparat nevoie de brevet daca intentionati sa mergeti la acest lucru singur fara investitori sau ajutor corporativ. De asemenea, poate fi o idee buna sa asteptati daca nu sunteti sigur ca produsul este comercializabil inca. Odata ce sunteti gata, discutati cu un avocat in domeniul brevetelor.

Brevetele pot costa 5.000-10.000 de dolari si este posibil sa nu fie nevoie de un brevet daca nimeni nu stie despre ideea ta si este putin probabil ca altcineva sa te invinga. Daca nu sunteti sigur ca doriti sa investiti timp si energie in inventia dvs., asteptati.

Creati singur produsul pentru a incepe o afacere mica

Pentru produsele fizice, contactati furnizorii, cumparati materiale in vrac si asamblati produsul personal. Vindeti produsul pe un site personal, configurati un magazin Amazon sau comercializati produsul catre companiile locale pentru a-l aduce pe rafturile lor. Pentru produsele digitale, codificati si proiectati totul pe cont propriu si incarcati produsul final online sau in magazinele de aplicatii.

Nu fabricati cu adevarat produse bazate pe servicii. Daca incepeti o afacere mica pentru un serviciu, este posibil sa va creati site-ul web, sa incepeti publicitatea sau sa va creati sistemul de facturare. Nu uitati sa va inregistrati afacerea si sa obtineti toate permisele necesare inainte de a incepe calatoria!

Este nevoie de mult timp si energie pentru a produce si a vinde singur produsul. Cu toate acestea, veti avea un control total asupra directiei afacerii dvs., veti putea pastra toate profiturile si nu va trebui sa va bazati pe nimeni altcineva.

Colaborati cu o companie sau angajati freelanceri daca aveti nevoie de ajutor

Puteti angaja un mecanic, un designer sau un producator pentru a crea inventar pentru dvs. Alternativ, puteti contacta o companie din domeniul dvs. si le puteti prezenta ideea . S-ar putea sa incerce sa cumpere ideea dvs. de la dvs., sa sugereze o afacere de licentiere sau sa ofere produsul si sa il aduca pe piata in schimbul unei reduceri a profiturilor viitoare.