5 de moduri de a face bani online si offline

Si nu esti singur. Mai mult de un sfert (27%) dintre americani au castigat venituri suplimentare din concertele secundare anul trecut, potrivit Raportului privind bunastarea economica a gospodariilor din SUA in 2020, publicat in mai 2021 de Consiliul guvernatorilor Sistemului Rezervei Federale. 

NerdWallet a adunat 25 de moduri legitime de a face bani – acasa sau in afara ei – si a enumerat fiecare optiune in functie de cat de repede puteti incepe si puteti fi platit. In timp ce majoritatea oamenilor prefera banii rapidi, nu reduceti la concertele „lente”, deoarece ar putea plati mai mult pe termen lung. Pentru mai multe acceseaza meni.ro.

1. Preluati munca independenta online

Castigati bani online prin site-uri web precum Upwork, Fiverr si Freelancer.com. Aceste site-uri ofera oportunitati de a face o varietate de joburi independente, cum ar fi scris, programare, design, marketing, introducere de date si a fi asistent virtual . Vorbeste fluent o a doua limba? Verificati site-uri precum Gengo sau One Hour Translation sau promovati afaceri printr-un site propriu. Indiferent de tipul de freelancing pe care il faci, tine evidenta ratei curente pentru tipul de munca pe care il oferi, astfel incat sa stii daca percepeti prea mult sau prea putin. Aflati cum sa incepeti cu Upwork .

Timp total: poate dura ceva timp pentru a obtine primul concert. Configurare: 24 de ore. Cat de usor sa incepeti: usor, daca aveti experienta. Pragul de varsta: 13+, dar variaza in functie de site. Viteza de plata: variaza in functie de site.

2. Testati site-uri web si aplicatii

O alta modalitate de a castiga bani de acasa este pe site-uri precum UserTesting.com. Esti platit pentru gandurile tale despre cat de bine – sau nu atat de bine – au functionat anumite site-uri web si aplicatii. Va trebui sa treceti un scurt test pentru a fi acceptat, apoi veti fi platit cu 10 USD pentru fiecare test de 20 de minute, care implica inregistrarea si raspunsul la patru intrebari scrise ulterioare. Sau puteti castiga pana la 120 USD pentru a participa la o conversatie video cu un client dupa test.

Timp total: timpul de aprobare poate varia. Configurare: mai putin de o ora. Cat de usor sa incepeti: usor, daca aveti echipamentul tehnic si finalizati un test de proba. Pragul de varsta: 18+. Viteza de plata: sapte zile.

3. Preluati sarcini pe Mechanical Turk de la Amazon

Chiar si in era automatizarii, unele locuri de munca inca necesita o atingere umana. Companiile externalizeaza adesea aceste locuri de munca prin servicii precum Mechanical Turk de la Amazon. In calitate de „lucrator”, sarcinile care ti se vor atribui pot fi obositoare – etichetarea imaginilor, transcrierea videoclipurilor, clasificarea chitantelor – si pot dura de la cateva minute la cateva ore. Angajatorii temporari sau „solicitantii” stabilesc pretul pentru fiecare sarcina si ajung sa aprobe produsul finit inainte de a va plati. Acest lucru poate lasa loc pentru escrocherii, asa ca cercetati-va. Alaturati-va unei comunitati precum forumul MTurk Crowd sau subreddit-urile MTurk si Turker Nation, care va pot indeparta de dealerii naucitori. Aceste comunitati si colegi „lucratori” pot raspunde la intrebari si pot oferi o idee realista despre cati bani va puteti astepta sa castigati. Cititi mai multe despre Mechanical Turk ca o modalitate de a face bani rapid online.

Timp total: cateva zile pentru a afla daca esti aprobat. Configurare: depinde de sarcina pe care o alegeti. Cat de usor sa incepeti: usor daca aveti anumite abilitati. Pragul de varsta: 18+. Viteza de plata: esti platit dupa aprobarea lucrarii, care poate dura pana la 30 de zile.

4. Faceti sondaje pentru bani

Poti castiga bani de acasa , luand sondaje online, dar nu te astepta sa te rostogolesti in aluat. Site-urile de sondaje nu ofera de obicei un profit mare, iar multe site-uri sunt mai utile pentru a castiga carduri cadou decat numerar. Unele dintre cele mai populare site-uri de sondaje includ Swagbucks si Survey Junkie. Cititi analiza noastra a unei duzini de site-uri de sondaje pentru a afla care este cel mai potrivit pentru dvs.

Timp total: va dura ceva timp. Configurare: doar cateva minute. Cat de usor de inceput: Foarte. Doar inregistreaza-te si incepe. Pragul de varsta: 13 pana la 18+. Viteza de plata: variaza in functie de site.

5. Castiga bani din blogul tau ca afiliat

Daca sunteti un blogger care obtine trafic decent, puteti castiga bani aderandu-va la o retea de afiliati. Afiliatii (adica tu) sunt platiti atunci cand cineva face clic pe site-ul web catre site-ul partener si cumpara ceva de acolo. Unii bloggeri castiga multi bani in acest fel. Cititi mai multe despre marketingul afiliat si despre alte moduri in care bloggerii pot castiga bani .

Timp total: poate dura destul de mult pentru a construi un public. Configurare: Cu sabloanele de blog, construirea unui site este usoara. Cat de usor sa incepeti: sa incepeti nu este atat de dificil. Crearea de continut obisnuit poate fi o alta problema. Pragul de varsta: Oricare. Viteza de plata: o luna sau doua, in medie.